evnmk.navigation.logo.text

evnmk.navigation.logo.text
Shqip  |  English  |  Контакт  |  EVN AG
Вие сте тука: > Медиуми

06.12.2016 - ЕВН Македонија го зголеми капацитетот на трафостаница Аеродром

ЕВН Македонија пушти во употреба ново 110 киловолтно трансформаторско поле и нов извод (10 (20) KV), во општина Аеродром.> повеќе ...


04.11.2016 - ЕВН Македонија првонаградена за проектот “Поттикнување на читачките навики”

Проектот за поттикнување на читачките навики на ЕВН Македонија ја доби првата награда за општествено најодговорна практика за 2015 година во категоријата вложување во заедницата. > повеќе ...


19.10.2016 - Нови стипендисти на ЕВН Македонија

Студентите со најдобар просек од насоките Енергетски системи и Обновливи извори на енергија во наредните години ќе добиваат парична поддршка од 6 000 денери, можност за практикантска работа во ЕВН и на крајот од студиите ќе...> повеќе ...


22.09.2016 - ЕВН Македонија – светлата страна на животот!

300 милони евра инвестирани во модернизација, развој и реконструкција на дистрибутивната мрежа> повеќе ...


16.08.2016 - ЕВН Македонија ја стави под напон целата дистрибутивна мрежа во кризниот скопски регион

ЕВН Македонија ја заврши првата фаза од санацијата на дистрибутивната мрежа во скопскиот регион најпогоден од поплавите. Сите трафостаници во населените места кои најмногу страдаа > повеќе ...


13.08.2016 - ЕВН Македонија ги стави под напон сите трафостаници во најпогодените подрачја од поплавите во скопскиот регион

Сите корисниците во најпогоденото подрачје од поплавите добија електрична енергија> повеќе ...


12.08.2016 - ЕВН Македонија на сопствен трошок ја санира мрежата во поплавените подрачја

Во интерес на правилно и точно информирање, сакаме да потенцираме дека замената на броилата во поплавените подрачја и санацијата на мрежата се на товар на ЕВН Македонија и ниту еден корисник од овие региони не платил за оваа...> повеќе ...


11.08.2016 - ЕВН Македонија ги приклучува граѓаните од најпогодените подрачја од поплавите во скопскиот регион

ЕВН Македонија го нормализира снабдувањето со еклектрична енергија во уште 2000 домови во најпогодениот регион од полавите во скопско. > повеќе ...


22.07.2016 - „Енергетска математика“ добитник на интернационална награда

Стручното жири на Меѓународната организација за односи со јавност „IPRA“, ѝ додели највисока, златна награда на кампањата „Енергетска математика“...> повеќе ...


15.07.2016 - ЕВН Македонија повикува на внимателност при земјоделските активности под далноводите

Извршување на земјоделски активности под електричните водови треба да се избегнува односно да се ограничи само на оние кои мора да бидат изведувани и во таков случај задолжително треба да се преземат мерки за безбедност.> повеќе ...


« Страна 5 од 18 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »