evnmk.navigation.logo.text

evnmk.navigation.logo.text
Shqip  |  English  |  Контакт  |  EVN AG
Вие сте тука: > Медиуми

19.03.2015 - Поради оштетениот далекувод ќе се регулира потрошувачката во Драчево

Во текот на ноќта поради зголемување на потрошувачката алтернативните точки на напојување не можат да го издржат товарот поради што се јавува пад на напонот и прекини во снабдувањето на одредени населени места. Затоа ЕВН...> повеќе ...


18.03.2015 - ЕВН Македонија работи на санирање на далекуводот кој е во опасност од лизгање на земјиште

Се бара решение за дислокација на столбот затоа што секој час се менува состојбата со земјиштето. Можно е ако има врнежи од дожд целото земјиште да заврши на магистралниот пат Скопје – Драчево заедно со столбот. Во моментов...> повеќе ...


17.03.2015 - Можни прекини во снабдувањето со електрична енергија во населба Драчево

Столб на ЕВН Македонија во опасност од лизгање на земјиште> повеќе ...


16.03.2015 - Нова збирка раскази и читална од проектот „Создади книга“ на ЕВН Македонија

ЕВН Македонија го промовираше второто издание раскази како дел од проектот „Создади книга“. Во новата збирка раскази се објавени дела на познати имиња во македонската литература, но и на млади македонски автори. Читателската...> повеќе ...


09.03.2015 - Примена на енергетска ефикасност за домаќинствата и енергетски менаџмент за компаниите

Под мотото „Енергетска ефикасност на дело“ продолжуваат активностите во рамки на Платформата за енергетска ефикасност, што ја спроведуваат ЕВН и Министерството за економија на РМ.> повеќе ...


04.02.2015 - ЕВН Македонија донираше помош за населението во поплавените подрачја

Донирани се флаширана вода за пиење и средства за дезинфекција како најнепходни во овој момент за населението во Струмица, Штип, Чешиново-Облешево, Прилеп и другите подрачја во кои поради излевањето на реките водата не е за пиење...> повеќе ...


02.02.2015 - Моментална состојба на дистрибутивната мрежа на ЕВН Македонија

Во градот Кичево и околните населени места се нормализира снабдувањето со електрична енерегија откако екипите на МЕПСО го одстранија дефектот на 110 кВ далекувод Битола - Сопотница - Кичево. Екипите на ЕВН предходно ги оспособија...> повеќе ...


23.01.2015 - ЕВН Македонија ја развива дистрибутивната мрежа во гостиварскиот регион

Редовното плаќање на сметките ги зголемуваат инвестициите во мрежата> повеќе ...


12.01.2015 - Нов Управен одбор на ЕВН Македонија

Нов претседател на Управниот одбор на ЕВН Македонија е г-дин Штефан Петер, а негов заменик е г-дин Харалд Дамерер. Тие на овие позиции доаѓаат по истекот на договорите на претходниот менаџмент на г-дин Вернер Хенгст и г-дин...> повеќе ...


11.01.2015 - ЕВН Македонија ја санира дистрибутивната мрежа оштетена од големото невреме

Со хеликоптер на полицијата беа скенирани критичните точки и секаде каде може да се пристапи, екипите работат на санирање на скршените столбови. Голем проблем на овие планински места каде се наоѓаат далекуводите на ЕВН се...> повеќе ...


« Страна 10 од 18 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »