evnmk.navigation.logo.text

evnmk.navigation.logo.text
Shqip  |  English  |  Контакт  |  EVN AG

31.07.2013 - Засилени контроли за крадците и неплаќачите на електрична енергија

Неделен билтен за неовластено користење на електрична енергија од 16-22 јули и 23-30 јули> повеќе ...


17.07.2013 - Продолжуваат контролите на мерните места и исклучувањта на должниците

Неделен билтен за неовластено користење на електрична енергија 08–15 јули.> повеќе ...


15.07.2013 - Откриени 50 неовластено приклучени броила во дистрибутивната мрежа во Гостиварско

Корисниците поставиле броила кои не ги пријавиле во дистрибутивната компанија со што не биле воведени во системот и не се отчитувала потрошената електрична енергија. Ова според законот се толкува како кривично дело и неовластено...> повеќе ...


28.06.2013 - Намалувањето на цената за дистрибуција и снабдување сериозно го загрозува работењето на ЕВН Македонија

Големото намалување на цената за дистрибуција и снабдување, во комбинација со истовременото зголемување на цената на производството и преносот кај енергетските компании во државна сопственост, сериозно го загрозува работењето на...> повеќе ...


20.06.2013 - Засилени контроли на крадците на електрична енергија и должниците

Во последните 6 месеци ЕВН Македонија откри 1000 кражби на електрична енергија. Крадците потрошиле 16 милони kWh електрична енергија или направиле штета од 113 милони денари или приближно 1 милон и 800 илјади евра.> повеќе ...


18.06.2013 - ЕВН Македонија додели нови стипендии за студентите на елктротехничките науки

Четири студенти од прва и еден студент од завршните години добија стипендии, но и можност за пракса во компанијата. Студентите кои ги исполнија критериумите, десет месеци ќе добиваат стипендија од по 6.000 денари како и можност...> повеќе ...


11.06.2013 - Инвестиции од над една милијарда евра во дистрибутивната мрежа

Над една милијарда инвестиции во нови енергетски капацитети во дистрибутивниот систем ќе се реализираат во следните дваесет години. > повеќе ...


10.06.2013 - Детски камп за енергетска ефикасност

Преку најразлични игри, забава и едукација во детскиот камп знаењето го докажуваа учесници од сите петнаесет училишта во кои ЕВН Македонија годинава организираше континуирана настава за енергетска ефикасност. > повеќе ...


28.05.2013 - ЕВН Македонија помогна во реконструкцијата на Одделот за здрави деца во поликлиниката Букурешт

Во поликлиниката Букурешт во Скопје беше пуштен во употреба целосно реконструираниот Оддел за здрави деца. > повеќе ...


13.05.2013 - Нова услуга на ЕВН Македонија - „Говорно сандаче“

ЕВН Македонија промовира уште една нова услуга за своите корисници насловена „Говорно сандаче“. > повеќе ...


« Страна 18 од 21 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 »