evnmk.navigation.logo.text

evnmk.navigation.logo.text
Shqip  |  English  |  Контакт  |  EVN AG

20.12.2012 - Новогодишна претстава и пакетчиња за над 1000 деца низ цела Македонија

ЕВН Македонија и Црвениот крст ја почнаа новогодишната хуманитарна акција „Да споделиме радост“, со која за над 1000 деца од Македонија ќе биде организирана прослава и ќе им бидат поделени новогодишни пакетчиња.> повеќе ...


14.12.2012 - Признание за меѓу - коморска соработка за ЕВН Македонија

Претседателот на Управниот одбор на ЕВН Македонија г. Вернер Хенгст доби посебно признание за меѓу-коморска соработка на членовите на Стопанската комора на Македонија.> повеќе ...


04.12.2012 - Енергетска ефикасност на дело на аеродромот „Александар Велики“ во Скопје

Системот за управување со објекти на аеродромот „Александар Велики“ во Скопје на ТАВ Македонија е првиот пример на веќе применети решенија. Претседателот на управниот одбор на ЕВН Македонија г. Вернер Хенгст и министерот за...> повеќе ...


28.11.2012 - Продолжува модернизирањето на дистрибутивната мрежа за електрична енергијa

ЕВН Македонија преку групата за Стандардизација на опрема и материјали, постојано врши осовременување и модернизирање на среднонапонската мрежа со вградување на „Далечински управуван прекинувач за надворешна монтажа – Recloser“.> повеќе ...


26.11.2012 - Подготвени за предизвиците на зимата

ЕВН Македонија е подготвена за зимата. Справувањето со предизвиците и сигурното и навремено снабдување на своите корисници е главната цел. Целосно се опремени и подготвени тимовите за интервенција, а севкупната техника и човечки...> повеќе ...


17.11.2012 - ЕВН Македонија во поддршка на активностите на Црвениот Крст

Под мотото: „Секое старо лице има право”, Црвениот крст на Република Македонија од 17 до 24 ноевмри 2012 ќе ја одбележи ,,Неделата на грижа на старите лица".> повеќе ...


01.11.2012 - ЕВН наградена за најдобар општествено одговорен проект

Наградата ја доби за проектот “Јованче и Марика”, првата патувачка детска опера во Македонија. Националната награда за општествена одговорност ја доделува Министерството за економија.> повеќе ...


15.10.2012 - „Размисли и заштеди“ електрична енергија

Министерството за економија и ЕВН Македонија со заедничка платформа за енергетска ефикасност > повеќе ...


16.08.2012 - Mерки за избегнување несереќи од струен удар при извршување на земјоделски активности

За да се спречат можните опасности и несреќи од струен удар, при извршување на земјоделски активности во близина на електрични водови задолжително треба да се почитуваат безбедностите мерки.> повеќе ...


10.08.2012 - Стипендии за подршка на перспективните студенти на електротехничките насоки

ЕВН Македонија додели нови стипендии за студенти од енергетските насоки на Факултетот за елктротехничка и информатичка технологија од Скопје и Техничкиот факултет од Битола.> повеќе ...


« Страна 20 од 21 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 »