evnmk.navigation.logo.text

evnmk.navigation.logo.text
Shqip  |  English  |  Контакт  |  EVN AG

09.03.2015 - Примена на енергетска ефикасност за домаќинствата и енергетски менаџмент за компаниите

Под мотото „Енергетска ефикасност на дело“ продолжуваат активностите во рамки на Платформата за енергетска ефикасност, што ја спроведуваат ЕВН и Министерството за економија на РМ.> повеќе ...


04.02.2015 - ЕВН Македонија донираше помош за населението во поплавените подрачја

Донирани се флаширана вода за пиење и средства за дезинфекција како најнепходни во овој момент за населението во Струмица, Штип, Чешиново-Облешево, Прилеп и другите подрачја во кои поради излевањето на реките водата не е за пиење...> повеќе ...


02.02.2015 - Моментална состојба на дистрибутивната мрежа на ЕВН Македонија

Во градот Кичево и околните населени места се нормализира снабдувањето со електрична енерегија откако екипите на МЕПСО го одстранија дефектот на 110 кВ далекувод Битола - Сопотница - Кичево. Екипите на ЕВН предходно ги оспособија...> повеќе ...


23.01.2015 - ЕВН Македонија ја развива дистрибутивната мрежа во гостиварскиот регион

Редовното плаќање на сметките ги зголемуваат инвестициите во мрежата> повеќе ...


12.01.2015 - Нов Управен одбор на ЕВН Македонија

Нов претседател на Управниот одбор на ЕВН Македонија е г-дин Штефан Петер, а негов заменик е г-дин Харалд Дамерер. Тие на овие позиции доаѓаат по истекот на договорите на претходниот менаџмент на г-дин Вернер Хенгст и г-дин...> повеќе ...


11.01.2015 - ЕВН Македонија ја санира дистрибутивната мрежа оштетена од големото невреме

Со хеликоптер на полицијата беа скенирани критичните точки и секаде каде може да се пристапи, екипите работат на санирање на скршените столбови. Голем проблем на овие планински места каде се наоѓаат далекуводите на ЕВН се...> повеќе ...


07.01.2015 - ЕВН Македонија и месното население од Реканскиот крај се договорија како да се надминат проблемите со електричната енергија

Претставници на кризниот штаб на ЕВН Македонија, градоначалникот на Општина Маврово и Ростуше и претседателите на месните заедници се договорија како да се надминат проблемите со електричната енергија додека траат минусните...> повеќе ...


05.01.2015 - Реканскиот крај доби електрична енергија

ЕВН Македонија ги санираше дефектите во кризните населени места> повеќе ...


04.01.2015 - Поголем дел од најпроблематичните охридски и струшки населени места добија електрична енергија

ЕВН Македонија ги отстранува дефектите во кризните региони > повеќе ...


03.01.2015 - Населените места во Центар Жупа добија електрична енергија

Се нормализира снабдувањето со електрична енергија во поголемиот дел од критичните региони> повеќе ...


« Страна 10 од 18 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »